Am ales o solutie simpla de personalizare a biroului meu

Exista mai multe tipuri de compartimentari printre care compartimentari birouri cu gips carton. Fata de peretii interiori traditionali, peretii despartitori cu greutate redusa ofera multe avantaje, atat in procesul de constructie, cat si pentru confortul ulterior. Acestia permit o impartire rapida si mai putin costisitoare pentru un spatiu. Montajul este foarte usor si prin apelarea la acest tip de compartimentare se evita timpul de uscare prelungit.

In spatiul dintre placile de gips carton ale peretelui se poate introduce foarte usor material izolant sau instalatii. Mai mult decat atat, acestia se pot demola usor cand vom avea nevoie. Peretii de gips carton se pot folosi la separarea spatiilor interioare, in cazul constructiilor noi sau vechi. Peretii despartitori dublu placati sunt o alternativa eficienta la constructiile traditionale si intrunesc cerintele tehnice si de proiectare. Usile glisante, luminatoarele, ferestrele incastrate se pot integra foarte usor. Izolarea termica si fonica sunt imbinate perfect datorita materialului izolant si performantelor placilor.  Pot fi folositi pentru separarea dormitorului de sufragerie, de bucatarie.

Placile de gisp carton rezistente la umezeala au un rol important in proiectarea bailor moderne. Acestea sunt extrem de utile pentru a ascunde instalatii precum conductele de apa sau rezervoarele WC incastrate.

Rezistenta la foc ridicata este obligatorie la peretii despartitori din spatiile cu acces public cum ar fi centrele comerciale, mall-urile sau cluburile sau la peretii semineelor. Pentru constructia lor se folosesc placi din gips carton antifoc. Sistemele de gips carton se pot folosi pentru o rezistenta la foc ridicata, cu un cost relativ redus si putin efort.

Peretii despartitori simplu placati se utilizeaza pentru debarale sau incaperi unde nu exista cerinte tehnice ridicate avand ca avantaj grosimea redusa.

Pentru a intelege mai bine utilitatea unui perete despartitor din gips carton, MM Construct ne prezinta cateva avantaje ale acestora:

  • ofera performanta prin gama variata de placi care iti va permite sa alegi cea mai buna solutie pentru diferite nevoi: izolare fonica, rezistenta la umezeala, confort termic;
  • timp redus de constructie, inclusiv timpul de uscare, comparativ cu peretii traditionali;
  • flexibilitate, spatiile sunt usor de recompartimentat, remodelat;
  • economie de spatiu datorita grosimii reduse;
  • greutate redusa cu cerinte reduse privind statica;
  • cost redus pentru constructie, renovare, reconstructie;
  • posibilitati de proiectare versatile, atat pentru elemente de design cat si pentru solutii individuale.

Chiar daca nu sunt propriu-zis pereti despartitori, placarile merita mentionate si aici. Placarile cu gips carton se pot utiliza pentru a acoperi peretii existenti, din materiale de constructie traditionale, pentru a indrepta peretii, a netezi suplimentar suprafata, securitate la incediu, economie de energie si izolare termica sau pentru a ascunde instalatiile electrice sau sanitare.

Leave a Reply