Poti apela aici pentru cadastru

Unul dintre cele mai des utilizate notiuni in cadrul mai multor activitati cu care intram in contact este cea de cadastru. Insa, cu toate acestea, in clipa in care ne lovim de un astfel de concept intr-un context oficial, cei mai multi dintre noi nu cunoastem cu exactitate la ce este utila si de ce este absolut necesara ca existenta acestuia sa se gaseasca in dosarul cu actele proprietatilor pe care le detinem sau intentionam sa le achizitionam.

Pentru a intelege pana la urma importanta acestui termen trebuie sa intelegem ce presupune cadastrul si care este rolul acestuia.

In primul rand, in acest articol vom expune ce este cadastrul. Asadar, cadastrul presupune totalitatea lucrarilor de natura tehnica care se refera la determinarea exacta a unor proprietati funciare, cu toate caracteristicile pe care le prezinta. Cu alte cuvinte, cadastrul se refera la realizarea identificarii, masurarii, descrierii si inregistrarii imobilelor in documentele cadastrale si reprezentarea acestora cu ajutorul hartilor si planurilor cadastrale. Deci, prin intermediul cadastrului se va tine evidenta tuturor proprietatilor.

In ceea ce priveste rolul cadastrului, acesta este unul mult mai util decat ar parea la prima vedere. O prioritate o reprezinta faptul ca ne ajuta sa identificam amplasarea cat mai precisa a unui teren sau a unei constructii. Pe de alta parte contribuie la inregistrarea corecta a drepturilor de proprietate si constituie baza stabilirii taxelor de impozitare. Tot cadastrul este important si pentru a proteja mediul inconjurator deoarece ajuta la cunoasterea, amenajarea si exploatarea nationala a padurilor, precum si a celorlalte sectoare ale economiei nationale.

Pentru ca este important sa intelegem de ce este cazul sa apelam la cadastru, in acest articol vom expune in continuare situatiile in care este nevoie de acest serviciu. Astfel, va fi nevoie in cazul in care imobilul nu este inscris in Cartea Funciata, la construirea sau demolarea unei constructii, in situatia in care se modifica suprafata imobilului sau in cazul in care se modifica categoria de folosinta. De asemenea cadastrul se mai solicita si in situatiile in care se doreste instrainarea unui imobil respectiv, vanzare, donatie sau mostenire, cand este necesara instituirea unei ipoteci asupra imobilului sau la realizarea diverselor racorduri de utilitati precum, apa, gaz sau electricitate.

Pentru a te bucura de cele mai bune servicii, poti apela la cadastru prin eurosurvey, firma ce asigura servicii complexe si complete care simplifica efortul clientului si care nu va mai fi nevoit sa apeleze la mai multe firme diferite. Calitatea serviciilor oferite in cadrul acestei firme este una inalta si extrem de apreciata, motiv pentru care este recomandata unui public cat mai larg.

Leave a Reply