Descoperă farmecul aparte al capitalei Republicii Cehe!

Capitală a Republicii Cehe, Praga este un oraş european inedit, denumit adeseori Oraşul celor o mie de turnuri sau Oraşul celor o mie de clopotniţe. Cu o arhitectură unică, remarcată prin clădiri antice celebre, Praga este o îmbinare a mai multor stiluri, de la romantic şi gotic la baroc şi art nouveau. Turiştii care aleg această destinaţie de vacanţă vor avea parte de clipe autentice, memorabile, fiind încântaţi de magia pe care Praga o răspândeşte în rândul persoanelor din jur.

Cele mai deosebite atracţii turistice gata să te surprindă

Oraşul Praga musteşte de obiective turistice aparte, care au semnificaţii puternice de istorie, cultură sau arhitectură, astfel încât este foarte bine să ai bine stabilită în avans o listă cu locurile pe care trebuie neapărat să le vezi odată ce ajungi aici, pentru a fi sigur că nu ratezi nimic din frumuseţea locului.

Un prim obiectiv turistic deosebit îl constituie Castelul din Praga, care se mândreşte printr-o arhitectură inedită, pe care turiştii o pot admira în orice moment al zilei, dar mai ales seara, când pereţii castelului sunt luminaţi, oferind privitorilor un adevărat spectacol de culori.

Un alt loc pe care nu trebuie să îl ratezi este Podul lui Charles, un pod cu o lungime de 520 de metri, de-a lungul căruia vei putea întâlni diferite statui celebre, printre care şi cea a regelui Charles. Şi dacă vrei ca amintirea acestei experienţe să te însoţească şi înapoi acasă, ai şansa de a cumpăra diverse suveniruri sau portrete de la artiştii stradali care îşi aşteaptă turiştii. Şi dacă tot veni vorba de suveniruri, o altă locaţie de unde poţi achiziţiona astfel de lucruri este Piaţa Havelska, care abundă în magneţi, articole de artă sau multe alte elemente care să te facă să menţii vie experienţa petrecută în Praga.

O altă clădire care credem noi că îţi va încânta privirea este Casa dansatoare, care a fost construită în aşa fel încât să imite silueta unor doi dansatori, unul de gen feminin şi altul de gen masculin. Această clădire, dincolo de arhitectura sa unică, este renumită şi pentru restaurantul pe care îl găzduieşte la ultimul etaj, unde poţi servi cele mai gustoase preparate şi poţi privi de la înălţime întreg peisajul oraşului capitală.

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre cele mai renumite puncte de atracţie în rândul turiştilor, însă Praga are câteva ceva de oferit din toate şi pentru toţi. Pentru a putea beneficia de cele mai bune oferte pentru un city break la Praga, contactează Fabrica de vacanţe, care te va ajuta cu cele mai potrivite variante de vacanţă şi cu cele mai bune servicii, cum ar fi biletele de avion, cazare sau asigurări de călătorie.

Leave a Reply