Fizioterapia sportivă este cheia pentru orice atlet

Fizioterapia este o parte importantă a modului în care un atlet profesionist se îmbunătățește la locul de muncă. În acest fel, medicii specialiști se asigură că leziunile cauzate de lovirile dure pe care organismul le ia în timpul sporturilor de performanță sunt prevenite și tratate.

„Este mai bine să previi decât să vindeci”, după cum se spune. Acest lucru este valabil mai ales atunci când un atlet lucrează din greu și petrece mult timp pregătindu-se pentru o competiție. Kinetoterapeutul sportiv urmărește zilnic ceea ce face pentru a putea interveni dacă începe să simtă durere sau doar pentru a se asigura că sportivul își revine bine fizic. Medicul îl poate ajuta pe sportiv să-și pună corpul în mișcare din nou, oferindu-i diferite exerciții și tratamente. Acest lucru îi ajută să doarmă mai bine și îi permite mușchilor să răspundă mai bine la efort. De asemenea, vă permite să vă construiți oasele și mușchii, astfel încât să nu vă răniți prea mult în timpul sezonului de competiție.

În timpul jocurilor sau antrenamentelor importante, kinetoterapeutul trebuie să fie pe teren cu sportivul. El poate fi acolo pentru a ajuta cu pregătirea fizică și poate fi gata să intervină imediat dacă cineva este rănit. Deoarece kinetoterapeutul cunoaște istoricul accidentărilor sportivului, el sau ea poate urmări încălzirea sportivului pentru ca aceleași probleme să nu se mai repete.

Sportivii tind să facă febră musculară și stres atunci când concurează, astfel încât corpurile lor sunt mai predispuse să aibă tensiune musculară. Un terapeut fizic vă poate ajuta în acest sens. În timpul leziunilor traumatice, cum ar fi contuzii, fracturi, entorse și altele, va rămâne la latitudinea terapeutului fizic să găsească modalități pe termen lung sau pe termen scurt de a face durerea sau disconfortul să dispară. În timpul competițiilor sau antrenamentelor, kinetoterapeutul este prima persoană care se uită la rănile grave ale unui sportiv și decide cum să le trateze.

Kinetoterapie sportivă este o parte foarte importantă a recuperării unui sportiv, fie că este vorba de recuperare medicală sau de pregătire fizică mai complexă. Când un sportiv se pregătește să concureze din nou, mai ales după ce s-a rănit, de multe ori trebuie să treacă printr-o serie de teste. Kinetoterapeuții profesioniști au o serie de moduri de a măsura performanța și de a face un plan de antrenament pentru un anumit sport. Fizioterapia sportivă cheltuiește timp și bani în cercetare și dezvoltare pentru a face prevenirea, recuperarea și antrenamentul sportiv mai eficiente. La MovKinetic, muncim din greu în fiecare zi pentru a găsi soluții bune pentru pacienții care au nevoie de ajutorul nostru.

Așadar, dacă ești una dintre persoanele care au nevoie de testing articular, MovKinetic este clinica care te poate ajuta să găsești medici care știu exact ce să facă.

MovKinetic te ajută să faci bine!

Leave a Reply