Nu stiu ce fel de vitamine sa iau

Vitaminele sunt esentiale pentru un corp sanatos si ar trebui sa vina din dieta, insa, din pacate, alimentatia din zilele noastre este saraca in vitamine, ca urmare unele persoane vor avea nevoie de suplimente.

Chiar daca proteinele, carbohidratii si grasimile sunt elemente care hranesc organismul, ele nu pot suplini rolul vitaminelor.Vitaminele sunt esentiale pentru corpul nostru, asa cum uleiul este pentru o masina. Conform DoctorMit, vitaminele sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea organismului inca de la inceputul vietii intrauterine, cand vitaminele faciliteaza reactiile chimice care duc la formarea diverselor tesuturi. Este suficient ca o anumita vitamina sa ne lipseasca, ca lucrurile pot lua o intorsatura nefericita, ducand la o malformatie sau la o alta problema majora.

Chiar si odata ajunsi la maturitate, dupa ce am depasit faza de crestere, vitaminele raman la fel de esentiale pentru mentinerea in stare buna si functionarea oaselor, muschilor, sistemului nervos. Lipsa de vitamine poate duce pana la pierderea vederii pe timp de noapte, sangerari, diaree, oboseala, insomnii, dementa, nervozitate, lipsa poftei de mancare, varsaturi si multe alte neplaceri. Este foarte adevarat ca organismul nostru pentru a functiona la parametrii normali are nevoie de cantiati mici din fiecare vitamina, dar din pacate, in ziua de astazi este foarte posibil sa nu le primeasca. Din acest motiv, in cadrul acestui articol, vom dezbate impreuna cu DoctorMit mituri legate de vitamine.

Circula foarte des mituri despre vitamine, cum ca acestea ingrasa, si de aceea citeste aici daca vitaminele te ingrasa nu.

DoctorMit ne dezvaluie ca vitaminele nu contin calorii, deci nu au cum sa contribuie la acumularea kilogramelor. Ne putem gandi in continuare ca vitaminele ne maresc senzatia de foame si ne vor face sa mancam continuu. Cu siguranta, avem persoane printre noi care spun ca s-au ingrasat de la vitamine, dar nu este decat o scuza, pentru ca ne ingrasam de la excesul de mancare, nu de la suplimentele cu vitamine.

S-au facut numeroase studii pe acest subiect si anume daca vitaminele ne influenteaza senzatia de foame. Acest mit a pornit de la faptul ca unele carente de vitamine provoaca anorexia, cu alte cuvinte, lipsa poftei de mancare. In momentul in care tratam carenta prin suplimente, este absolut normal ca foamea sa revina. In schimb, daca suntem sanatosi si mancam normal, senzatia de foame nu va fi marita. Dimpotriva, vitaminele sunt cele care ne ajuta sa slabim pentru ca ne dau energia necesara activitatii fizice si contribuie la mentinerea unui metabolism sanatos, previn starile de nervozitate specifice dietelor. Cu alte cuvinte, suplimentele cu vitamine sunt recomandate in curele de slabire pentru a preveni astfel, carentele.

Poti descoperi mai multe detalii aici:

Leave a Reply